隐私保护声明

Jelita Orientasi Sdn Bhd以及我们的相关机构、联合控制公司、联号公司、附属公司及商业伙伴(统称“JOSB”或“我们”),尊重您的隐私。此隐私保护声明(下称“声明”)解释我们根据2010年个人资料保护法令(下称“法令”)如何收集和处理您的个人资料。

1. 个人资料

1.1 个人资料是指与您有关的任何资料,并可能包括您的姓名、身份证或护照号码、联络详情、财务和银行户头详情、年龄、性别、国籍、种族、婚姻状况、职业以及以音频/视频模式录下的资料(包括录音或录像、闭路电视和照片)。请注意,在此列出的个人资料种类并非详尽的,并可能包括其他个人资料,须视交易或买卖情况而定。

1.2 我们直接向您或间接向第三方收集您的个人资料,例如:

• 当您直接联络我们时,包括通过我们的网站;

• 通过我们过去的交易或买卖;

• 通过市场营销计划或活动,例如巡回展、展览会或名片的收集;或

• 通过第三方,例如我们的商业伙伴或推荐人。

1.3 向您索取的所有资料都是您必须提供的,除非另作说明。如果您没有提供必须的资料,我们可能不能:

• 为您提供所要求的产品或服务;及/或

• 处理有关的商业买卖

2. 收集和处理个人资料的目的

您的个人资料将被我们收集、处理和使用,作为其中一些用途如下:

• 为您提供所要求的产品或服务;

• 若我们认为需要或适当时,进行信用评估或背景审查;

• 就有关产品或服务与您签订或帮助签订相关的合约协议;

• 处理或帮助处理与产品或服务有关的付款;

• 就有关产品或服务联络您或向您发出通知(例如,交屋、缺陷整改或产业管理和维修,包括交屋后服务);

• 作为某一种产品或服务所特别指定的用途;

• 履行我们做生意的法律、管制和契约义务;

• 作为我们的内部记录、顾客关怀或服务以及顾客忠诚计划;

• 就我们认为您可能有兴趣的产品、服务、即将举行的活动、促销、广告宣传与营销资料联络您;

• 作为市场营销的研究、概况或分析用途;或

• 与上述任何一项有关的其他用途。

3. 透露或转移个人资料

您的个人资料可能会向以下种类人士(马来西亚国内或国外)透露或转移:

• 在JOSB内部,包括那些在将来设立者;

• 潜在或真实投资者或任何JOSB成员的业务或股份(全部或部分)继承人,包括其顾问和代表;

• 我们的业务伙伴,例如:银行和金融机构;

• 由我们委任为我们或代表我们提供服务的第三方,例如:产业经理、房地产经纪人、印刷、电讯或公用事业公司、活动或培训主办机构以及其他服务提供者;

• 我们的审计师、律师、公司秘书、咨询师与顾问;

• 政府部门、法定机构、行业监管机构、地方议会以及执法机构;及/或

• 我们在法律下(法庭谕令或政府指示)被迫或被要求这样做的任何人士。

4. 保安与保存

4.1 我们以打印版及/或电子版把您的个人资料存储在我们的办事处或由我们管理的伺服器或设在马来西亚国内或国外的第三方服务提供者。我们已经采取合理的措施保护您的个人资料的安全与完整性,包括限制获得授权职员只在需要知道的情况下才能取用,并对第三方服务提供者实施相同的保障。

4.2 您的个人资料,只要有需要,我们就会一直保存,以符合在此列明的目的以及遵照法律的现有规定。

5. 网站

我们的网站可能含有与其他网站或网页的链接。我们对这些网站/网页没有控制权, 因此不能对它们负起责任。

6. 取用和纠正个人资料的权利

6.1 您有权取用和纠正由我们保存的您的个人资料。如果您想:

• 取用、纠正、限制处理或删除您的个人资料(必须遵照适用的法律和合约规定);或

• 在任何时候选择不再接受我们的市场营销或促销资料。

请联络:

联络人: (Ms) Chui Leang
电话号码 +603-2143 8089
传真号码 +603-2143 8086
电邮 cl.kok@1pavilion.com
地址 Level 8, Menara Khuan Choo, 75A, Jalan Raja Chulan, 50200 Kuala Lumpur, Malaysia.

6.2 我们也将要求,如果您的资料有任何改变,您应该通过上面所提供的联络详情通知我们,帮助我们确保您的个人资料是准确和最更新的。

7. 更改声明

我们保留权利不时更新和修改此声明,而若有任何这种更改将会贴在我们的网站。

8. 争议

若此华文版本的声明与英文版本的声明之间有争议,将以英文版本的声明为准。

PRIVACY NOTICE

Jelita Orientasi Sdn Bhd and our related corporations, jointly controlled companies, associates, affiliates and partners (collectively “JOSB”, “we”, “us” or “our”) respects your privacy. This Privacy Notice (“Notice”) explains how we collect and handle your personal data in accordance with the Personal Data Protection Act 2010 (“Act”)

1. Personal Data

1.1 Personal data means any information which relates to you and may include your name, identification card or passport number, contact details, financial and banking account details, age, gender, nationality, race, marital status, profession and information in audio/video format (including voice or video recordings, CCTV and photographs). Please note that the type of personal data stated herein is non-exhaustive and may include other personal data depending on the nature of dealings or transactions.

1.2 We collect your personal data directly from you or indirectly from third parties, for example:

• when you contact us directly including through our website;

• through our previous dealings or transactions;

• through marketing activities or events such as road shows, exhibitions or business card collections; or

• through third parties such as our business partners or referral.

1.3 All information requested from you is obligatory to be provided by you unless stated otherwise. Should you fail to provide the obligatory information, we may be unable to:

• provide you with the product or services requested; and/or

• process the relevant commercial transactions.

2. Purposes of Collecting and Processing Personal Data

Your personal data will be collected, processed and used by us for, amongst others, the following purposes:

• to provide you with the product or services requested;

• for credit assessment or background check as we may deem necessary or appropriate;

• to enter into or facilitate the entering into the relevant contractual agreement with you in relation to the product or services;

• to process or facilitate the processing of payments related to the product or services;

• to contact or deliver notices to you regarding the product or services (for example, delivery of vacant possession, defects rectification or property management and maintenance including post vacant possession services);

• for purposes specifically provided in relation to a particular product or services;

• to comply with our legal, regulatory and contractual obligations in the conduct of business;

• for our internal record, customer care or services and customer loyalty programme;

• to contact you regarding our product, services, upcoming events, promotions, advertising and marketing materials which we feel may be of interest to you;

• for conducting marketing research, profiling or analysis purposes; or

• other purposes related to any the above.

3. Disclosure or Transfer of Personal Data

Your personal data may be disclosed or transferred to the following categories of persons (within or outside of Malaysia):

• within JOSB, including those established in the future;

• potential or actual investors or successors-in-title of the business or share (wholly or in part) of any member of JOSB, including their advisers and representatives;

• our business partners, for example, banks and financial institutions;

• third parties appointed by us to provide services to us or on our behalf, for example, property manager, real estate agent, printing, telecommunications or utility companies, event or training organisers and other service providers;

• our auditors, lawyers, company secretary, consultants and advisors;

• government departments, statutory authorities, industry regulators, local councils and law enforcement agencies; and/or

• any person to whom we are compelled or required to do so under law, by order of court or in response to a government directive.

4. Security and Retention

4.1 We store your personal data in hard and/or soft copy in our offices or servers operated by us or third party service providers located within or outside of Malaysia. There are reasonable measures in place to protect the security and integrity of your personal data, which includes restricting access to authorised personnel on a need-to-know basis and under similar safeguards vis-à-vis third party service providers.

4.2 Your personal data will be retained by us as long as necessary to fulfill the purposes as stated herein and subject to the prevailing requirements by law.

5. Website

Our website may contain links to other sites or pages. We do not control these sites/pages and will not be held responsible for them.

6. Right to Access and Correct Personal Data

6.1 You have the right to access and correct your personal data held by us. If you would like to:

• access, correct, limit the processing of or delete your personal data (subject to applicable legal and contractual requirements); or

• opt out of receiving marketing or promotional materials from us at any time, please contact:

Contact Person (Ms) Chui Leang
Tel No +603-2143 8089
Fax No +603-2143 8086
Email cl.kok@1pavilion.com
Address Level 8, Menara Khuan Choo, 75A, Jalan Raja Chulan, 50200 Kuala Lumpur, Malaysia.

6.2 We would also ask that if there is any changes to your information, you should notify us via the contact details provided above to assist us in ensuring that your personal data is accurate and up-to-date.

7. Changes to the Notice

We reserve the right to update and amend this Notice from time to time and any such amendments will be posted on our website.

8. Conflict

In the event of any conflict between this English language Notice and the corresponding Bahasa Malaysia Notice, the terms in this English language Notice shall prevail.

NOTIS PRIVASI

Jelita Orientasi Sdn Bhd dan/atau syarikat-syarikat berkaitan, bersekutu, dikawal bersama dan rakan-rakan kongsi (secara kolektifnya “JOSB”, “kami” atau “kita”) menghormati privasi anda. Notis Privasi ini (“Notis”) menjelaskan bagaimana kami mengumpul dan mengendalikan data peribadi anda menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”).

1. Data Peribadi

1.1 Data peribadi bermakna sebarang maklumat yang berkaitan dengan diri anda termasuk nama, nombor kad pengenalan atau passpot, maklumat perhubungan, maklumat kewangan dan perbankan, umur, jantina, kewarganegaraan, bangsa, status perkahwinan, profesion dan maklumat dalam format video/audio (termasuk rakaman suara, video, CCTV dan gambar). Sila dimaklumkan bahawa jenis data peribadi yang dinyatakan di sini adalah tidak menyeluruh dan akan merangkupi data-data peribadi yang lain bergantung kepada jenis urusan atau transaksi yang berkenaan.

1.2 Kami mengumpul data peribadi daripada anda secara langsung atau secara tidak langsung daripada pihak-pihak ketiga, contohnya:

• apabila anda menghubungi kami secara terus termasuk melalui laman web kami;

• melalui urusan atau transaksi yang dijalankan sebelum ini;

• melalui aktiviti atau acara pemasaran seperti pameran bergerak (road show), pameran atau koleksi kad perniagaan; atau

• melalui pihak ketiga seperti rakan-rakan kongsi kami atau melalui rujukan

1.3 Adalah wajib bagi anda memberi atau membekalkan kesemua maklumat yang diminta kepada kami, melainkan dinyatakan sebaliknya. Sekiranya anda gagal untuk memberi atau membekalkan maklumat wajib tersebut, kami mungkin tidak akan dapat:

• membekalkan anda dengan produk atau perkhidmatan yang dikehendaki; dan/atau

• memproses transaksi komersial yang berkenaan.

2. Tujuan Pengumpulan dan Pemprosesan Data Peribadi

Data peribadi anda akan dikumpul, diproses dan digunakan oleh kami, antara yang lain, bagi tujuan-tujuan seperti berikut:

• until membekalkan anda dengan produk atau perkhidmatan yang dikehendaki;

• untuk penilaian kredit atau pemeriksaan latar belakang seperti yang mana kami fikirkan perlu atau sesuai;

• untuk membolehkan anda memasuki perjanjian kontraktual yang relevan berhubung dengan produk atau perkhidmatan yang dikehendaki;

• untuk membolehkan urusan pemprosesan bayaran berkaitan dengan produk atau perkhidmatan yang dikehendaki;

• untuk menghubungi atau memberi notis kepada anda berkenaan dengan produk atau perkhidmatan yang dikehendaki (contohnya pemberian milikan kosong, kerja-kerja pembaikan kerosakan/kecelaan atau pengurusan dan penyelenggaran hartanah termasuk perkhidmatan selepas pemberian milikan kosong);

• untuk tujuan yang khusus berkaitan dengan produk atau perkhidmatan tertentu;

• untuk mematuhi kewajipan-kewajipan kami dari segi undang-undang, peraturan dan kontraktual dalam pengendalian urusan perniagaan;

• untuk penyimpanan rekod dalaman, perkhidmatan pelanggan dan program kesetiaan pelanggan kami;

• untuk menghubungi anda berkenaan dengan produk, perkhidmatan, acara-acara di masa akan datang, promosi, risalah-risalah pengiklanan dan pemasaraan kami yang kami rasa mungkin menarik minat anda;

• untuk menjalankan penyelidikan pasaran, profil atau analisis; atau

• tujuan-tujuan lain berkenaan dengan mana-mana di atas.

3. Pendedahan atau pemindahan Data Peribadi

Data peribadi anda mungkin akan didedahkan atau dipindahkan kepada pihak-pihak seperti yang berikut (di dalam atau di luar Malaysia):

• dalam JOSB, termasuk mana-mana yang ditubuhkan pada masa yang akan datang;

• pelabur atau bakal pelabur atau pengganti hak milik perniagaan atau saham (secara keseluruhan atau sebahagian) berhubung dengan mana-mana ahli JOSB, termasuk penasihat atau wakil mereka;

• rakan kongsi kami seperti institusi-institusi perbankan dan kewangan; pihak ketiga yang dilantik oleh kami untuk memberi perkhidmatan kepada kami atau bagi pihak kami, seperti pengurus hartanah, agen hartanah, syarikat-syarikat percetakan, telekomunikasi atau utiliti, penganjur acara atau latihan dan pembekal-pembekal perkhidmatan yang lain;

• juruaudit, peguam, setiausaha syarikat, perunding dan penasihat kami;

• jabatan kerajaan, badan berkanun, pengawalselia industri, majlis tempatan dan agensi-agensi penguatkuasaan undang-undang; dan/atau

• mana-mana pihak yang mana kami adalah diwajibkan atau diperlukan bagi membuat pendedahan atau pemindahan mengikut undang-undang, perintah mahkamah atau arahan kerajaan

4. Sekuriti dan Penyimpanan

4.1 Kami akan menyimpan data peribadi anda samada di dalam pejabat atau server di bawah kendalian kami atau pembekal perkhidmatan pihak ketiga di dalam atau di luar Malaysia. Kami telah mengambil langkah-langkah yang munasabah untuk melindungi sekuriti dan integriti data peribadi anda, termasuk menghadkan akses kepada kakitangan yang diberi kuasa mengikut keperluan dan perlindungan yang sama daripada pihak pembekal-pembekal perkhidmatan pihak ketiga.

4.2 Data peribadi anda akan disimpan oleh kami buat tempoh selama yang diperlukan untuk memenuhi tujuan-tujuan yang dinyatakan di sini dan tertakluk kepada undang-undang yang berkuatkuasa.

5. Laman Web

Laman web kami mungkin mengandungi sambungan (link) ke laman web pihak yang lain. Kami tidak mengawal atau bertanggungjawab terhadap laman tersebut.

6. Hak Akses dan Pembetulan Data Peribadi

Anda mempunyai hak untuk mengakses dan memperbetulkan data peribadi anda yang dipegang oleh kami. Sekirannya anda ingin:

• mengakses, memperbetulkan, menghadkan pemprosesan atau memadam data peribadi anda (tertakluk kepada undang-undang yang berkuatkuasa dan kewajipan-kewajipan kontraktual); atau

• memilih untuk tidak menerima apa-apa risalah promosi atau pemasaran daripada kami pada bila-bila masa, sila hubungi:

Nama (Ms) Chui Leang
No Telefon +603-2143 8089
No Faks +603-2143 8086
E-mel cl.kok@1pavilion.com
Alamat Level 8, Menara Khuan Choo, 75A, Jalan Raja Chulan, 50200 Kuala Lumpur, Malaysia.

6.2 Kami juga memohon bahawa sekiranya terdapat sebarang perubahan terhadap maklumat peribadi anda, anda harus menghubungi kami melalui maklumat perhubungan yang dinyatakan di atas bagi membantu kami dalam memastikan bahawa data peribadi anda adalah tepat dan kemaskini.

7. Pindaan kepada Notis

Kami berhak untuk mengemaskini dan meminda Notis ini dari semasa ke masa dan segala perubahan yang dibuat akan dipaparkan di laman web kami.

8. Percanggahan

Sekiranya terdapat sebarang percanggahan di dalam terma-terma di antara Notis ini di dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, terma-terma Notis ini di dalam Bahasa Inggeris akan diterima pakai.